En nyjægers første bukkejagt

Nyjæger
Jagt2 kommentarer til En nyjægers første bukkejagt

En nyjægers første bukkejagt

En nyjægers første bukkejagt… det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg har haft svært ved at komme dertil. Jeg synes helt ærligt at det var skide svært. Jeg skulle igennem 2 teoretiske prøver og 3 haglprøver, og utallige timer på skydebanen, før jeg kunne komme med på jagt.

Da jeg endelig fik mit hagltegn, havde jeg planlagt at jeg ville tage mit riffeltegn kort tid efter.
Grundet Covid var det en sej omgang at komme på skydebanen og tiderne til prøverne blev skubbet længere og længere.
Vi gik ind i bukkejagten, og jeg bestod min haglprøve d. 13/06-2020. Endelig. Det var en stor lettelse.

Jeg gik med det samme ind og tilmeldte mig en riffelprøve 4 dage efter, og håbede på at min våbentilladelse til min nye riffel ville komme inden.

Mandag, 2 dage før prøven får jeg tilladelsen i e-boks. Afsted mod forretningen, hvor jeg havde købt min riffel og direkte afsted mod skydebanen, for at skyde den nye riffel ind og øve mig lidt.

Heldigvis har jeg en fordel efter min tid i forsvaret, hvor jeg var udtaget til et konkurrence hold inden for skydning. Så jeg tvivlede ikke på mig selv, som jeg gjorde under hagltræningen.

Riffelprøven

Onsdag d. 17/06-2020 tog vi afsted mod prøven, og Rasmus ventede pænt i bilen. Det hele gik så hurtigt, at jeg ikke rigtig nåede at tænke over tingene, og der var hurtig skudt 6 skud af. Afsted mod pladen vi havde affyret skud imod…

Jeg husker tydeligt at jeg tænkte på alle de skrækhistorier jeg havde hørt fra andre, der havde været til en riffelprøve, hvor de havde skudt på naboen plade i stedet for deres egen. Og jeg på indrømme at jeg frygtede det værste da vi gik mod resultatet.

Heldigvis sad der 5 ud af 6 kugler inden for træfområdet.. og hermed fra riffeltegnet i hus. Sikke en glædelse og lettelse.

Jeg havde igennem de sidste 6 måneder, været umotiveret og træt af processen, da det simpelthen ikke havde faldet mig så let ind, som jeg forventede det ville.

Nu var det hele overstået og jeg var glad.

En nyjægers første bukkejagt

Jeg var så heldig at kunne komme med på en jagt igennem Huntivo, samme aften som riffeltegnet var i hus. Nu som rigtig jæger 🙂

Huntivo er en jagtplatform hvor alle kan udbyde en jagt, og alle kan derfor også anmode om en jagt. Det har hjulpet mange nyjægere, der ikke har mulighed for at komme på egen jagt endnu. Inklusiv mig selv 🙂

Aftenen startede stille ud i et skydetårn. Det var en stille og smuk aften…
Jeg havde høje forventninger til denne dag, da jeg i de forskellige jagtkredse havde hørt, at det er en helt speciel følelse, man får, når man ser sin første sommerbuk i kikkerten, mens riflen ligger helt perfekt til at afgive det forsvarlige skud.

Og det perfekte og forsvarlige skud kom. BUM – jeg blev ramt af bukkefeber. Den bukkefeber jeg ikke rigtigt, troede var noget der fandtes, men blot var noget folk sagde for at gøre situationen mere spændende.

Følelsen

Hold nu K*** en følelse. Det var mit første dyr for kikkerten, og første gang jeg trykkede af, mod andet end en lerdue eller en plade. Følelsen kan ikke rigtig beskrives. Jeg lå i mellem og skulle fælde en tåre, eller grine. Det virkede uvirkeligt, til vi kom frem til dyret…

Nyjæger

Og himlen brød ud i flammer (det lignede det i hvertfald). Det hele mening. Det gav mening hvorfor vi skyder et dyr, og hvad formålet med det er. Det gav mening med den følelse jeg fik inden i. Fordi jeg havde taget livet af denne sommer buk. Men det gjorde jeg jo netop fordi, jeg vil kunne fylde min fryser op med kød jeg ved hvor kommer fra, og kød jeg kan spise med god samvittighed. Som jeg ved har haft et godt liv.
Du kan læse mere om mine tanker, om at være jæger i dette indlæg.

Tak fordi du læste med.

2 thoughts on “En nyjægers første bukkejagt

 1. Allerførst tillykke med din fine buk! En rigtig god idé at nedfælde dine oplevelser allerede fra før du fik jagttegn og våbentilladelse. Husk nu at alle oplysninger med i din journal omkring jagterne (vind, vejr, klokkeslet osv). Det ville jeg ønske, at jeg havde gjort.- Glæder mig til at følge dig! – Jeg ønsker dig mange super jagtoplevelser i fremtiden og knæk og bræk

  1. Mange tak for din kommentar.
   Jeg har heldigvis fået mig en jagtjournal, så alle oplysninger og detaljer er blevet dokumenteret.
   Det har været noget af en rejse 🙂
   Tak fordi du følger med. Der kommer en del mere jagt på bloggen i den nærmeste fremtid.
   Mange tak, og lige over. Knæk og bræk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top