Every journey begins with a dream

VW t36 kommentarer til Every journey begins with a dream

Every journey begins with a dream

Jeg elsker friluftslivet med længere vandreture med fuld oppakning på ryggen. Men i regn og dårligt vejr, er denne livstil ikke altid det fedeste. Min kæreste og jeg begyndte derfor, at tænke over hvordan vi kunne leve et friluftsliv, med lidt mere luksus. Det fandt vi ud af, at vi kunne ved at anskaffe os en gammel van. Vi er stadig tæt på naturen, og lever stadig primitivt. Forskellen er at vi i dårlig vejr ikke skal stå, og slå et telt op, puste luft i liggeunderlagene osv.

Vi havde længe drømt om at anskaffe os en camper, af en eller anden art, inden at vi for alvor sprang ud i at købe én. Drømmen blev realiseret og vi anskaffede os vores eget folkevognsrugbrød – en Volkswagen T3.

Nogle ser måske en bunke skrot, når de ser denne slidte bil med lidt rust hist og her. Det gjorde E og jeg ikke, vi så en masse muligheder! Vi havde en drøm om at sætte den i stand, og gør bilen til vores lille hjem på hjul. Lave sovepladser omme bag i, sætte et alternativt køkken ind, solceller og roof rack på taget, med plads til kajakker. Første step blev at få ryddet alt inventar, og få den malet indvendigt og udvendigt.

Meget er sket siden vi kom hjem med den gamle og slidte bil, som havde lidt buler hist og her. Med en ordentlig omgang knofedt, en omgang kærlighed og en spandfuld maling, har vi faktisk formået at skabe et lille hjem på hjul. Det skal ikke være en hemmelighed at  vi hele tiden vælger billige løsninger når vi laver noget på bilen, fx har vi selv rullemalet den. Fundet et gammel køkken fra en anden camper som vi har shinet en smule op, og min kæreste er fantastisk til at lave mekanikken når noget går i stykker, så vi sparer på mekaniker regningen, ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis bilen skal på værksted hver gang der er noget galt. Vi kan ikke komme udenom at ting bliver slidt og går i stykker, det er jo en gammel bil.

Nedenunder er der billeder af forvandlingen, fra da vi trillede bilen hjem, til hvordan den ser ud idag 🙂

Det var virkelig svært at blive enige om hvilken farve vi skulle vælge! Men da bilen oprindelig er en gammel militærbus, så faldt valget på at den skulle tilbage til dens oprindelige farve, så vi fandt den gamle farvekode, og malede den army grøn.

Bilen havde et par buler, som vi har fixet med glasfiberspartel.

Planen er at vi gerne vil kunne leve i bilen, gerne flere dage hvor vi ikke behøver at handle hver dag. Så vi blev hurtige enige om at vi skulle have en ferskvandstank,  gasblus, køleskab og et forbrugsbatteri.

Vi kørte en sommer med et lille hvidt køkken. 

Den efterfølgende sommer malede vi køkkenet blåt, og satte ekstra skabe ind, da vi manglede opbevarings plads. Derudover lagde vi et laminat gulv, da det er nemmere at rengøre end i tæppe, som vi ellers havde haft på gulvet.

Vi er langt fra færdige med at opgradere, vi finder hele tiden på nye og smartere løsninger, til hvordan vi kan indrette os, så det bliver bekvemmeligt for os når vi er på tur.  

6 thoughts on “Every journey begins with a dream

 1. Hej
  Vores første autocamper 1992 var også en T3, da vi var trætte af at ligge i telt, idag hvor alder trykker, har vi en Fiat Ducato Van med diesel fyr og toilet.
  Men T3 var vores bedste bil, selvom vi er glade for vores nye.
  Siden 1992 har vi kun været uden autocamper i 7 mdr, det var en svær tid.
  Først en gang autocamper,lille eller stor, altid autocamper.

 2. hej
  Autocamperen ser rigtig god !!!
  Har du varme system i billen hvis do bor i autocamperen on vinteren?
  Hvor kan man skaffe frisk vand, hvis man bor i Danmark fuldtid i billen?
  Er gas dyr, hvis købes i 10/ 12 liter tank?
  Tusind tak for oplysningen og for den hjemmesiden.
  Mvh.
  Jonathan (Århus)

  1. Hej Jonathan.
   Først og fremmest så bor jeg ikke i bilen fuldtid, jeg bruger den i hverdagen når jeg har brug for et afbræk, og så bruger jeg den selvfølgelig til længere roadtrips når jeg har flere dages fri – og i ferier.

   Jeg har ikke varme i bilen, så det ville ikke være muligt for mig at bo i den om vinteren, det bliver alt for koldt.
   Rent vand kan du skaffe på diverse campingpladser – ingen problem.
   Vi har en kosan letvægt gas på 12 liter, og det koster omkring 200 at få den byttet når den er tom 🙂

 3. Kan du prøve at fortælle lidt om malingsprocessen? Vi har en gammel vw t4 i hvid som vi gerne selv vil male.

  Hvordan gjorde i det selv og hvilke materialer brugte i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top