Sikkerhed på jagten og vandreturen

Anbefalinger SikkerhedLeave a Comment on Sikkerhed på jagten og vandreturen

Sikkerhed på jagten og vandreturen

Blogindlægget er skrevet i samarbejde med Zoleo.

  • Global tovejs tekst-, e-mail- og app-til-app-beskeder
  • Dækning ud over mobilnetværk – via Iridium™
  • Indtjekning fortæller andre, at du er okay
  • SOS-alarm med 24/7 overvågning og statusopdateringer
  • Vejrudsigter
  • Enheden er vand, støv og stødafvisende. Samt kan benyttes ned til -20 grader og kan derfor holde til alle forhold og alt slags vejr. 
  • Man kan lave en location share, hvor familie og venner kan følge en på rejsen og se hvor man befinder sig. 

Dette er blot nogle af alle de mange fordele man kan forvente når man benytter Zoleo. Jeg havde for 2 måneder siden aldrig hørt om Zoleo, og jeg vidste ikke hvad det var. Jeg har dog flere gange haft behovet for et produkt som Zoleo.

Vandretur på fjeldet

Zoleo er en satellit kommunikator der sender og modtager beskeder via globale satellitnetværk, når du er uden for mobildækning. Det er sindsygt smart at jeg har lært den her enhed at kende når jeg har en vandretur til Norge i vente sammen med Ellen-Sofie og Rasmus. På det norske fjeld kan man nemt komme ud for at der ikke er signal på telefonerne.

Tanken om at vi ikke kan komme i kontakt med nogen hvis der sker et uheld, er ikke til at holde ud. Det er især en ubehagelig tanke når vi er afsted med en baby på lidt over et år på det tidspunkt. Vi har planer om at skulle være afsted i en uges tid og det er indtilvidere vores lille bryllupsrejse. Næste år tager Rasmus og jeg en bryllupsrejse kun os to, hvor vi vil afsted på en fælles jagtrejse. Det glæder jeg mig også helt vildt meget til!

SOS funktion og check-in

Det har taget lidt tid at lære enheden at kende, men det begynder at fungere rigtig godt for mig at have den med på tur. ZOLEO arbejder nemlig sammen med min iPhone, og sørger for at levere beskeder når jeg er offline eller ikke kan finde dækning. Der er nogle vigtige sikkerhedsfunktioner i enheden der gør at man kan være tryg i hver en situation. Man kan nemlig trykke direkte SOS – og der vil blive udsendt et signal om at jeg eller vi er i fare. En anden ting der er rigtig smart er at man kan indstille enheden således at den automatisk udsender beskeder til udvalgte personer. Beskeden kunne f.eks. komme med et fast interval om at man er ok, ligesom hvis man lige lavede en check-in.

Iridium-satellitkonstellationen består af et fuldt masket netværk af 66 tværbundne satellitter, der kredser 780 kilometer over Jorden. Ved at rejse med mere end 30.000 kilometer i timen, foretager hver satellit en hel bane om planeten hver halvanden time. Det betyder, at der passerer en satellit over hovedet på os hvert tiende minut – uanset hvor på jorden vi er. Det kan du læse meget mere om her.

Når man skal benytte enheden, skal der være en direkte synslinje mellem enheden og en satellit for at der kan sendes og modtages beskeder. Når du kommunikerer over satellitnetværket, skal du placere din ZOLEO-enhed med forsiden opad. Sørg for at dens blinkende lys pegende mod himlen for at sikre et frit udsyn. Her kan det være en god ide at sætte den fast på rygsækken f.eks.

Oprettelse og brug

Når man skal starte op med at benytte enheden skal man oprette sig i Zoleo’s system. Man får tilsendt et link og en rigtig god guide der fortæller dig hvordan du skal oprette og tilmelde dig. Det kan godt være lidt tricky, men man skal bare sætte god tid af til det. Her er det også vigtigt at man inden gør sig overvejelser om hvem der skal være ens nød-personer. Disse skal skrives ind, og bliver derefter tastet ind i enheden.

For at benytte enheden skal man købe adgang til alle funktionerne på et abonnent. Man betaler et start gebyr og derefter betaler man så et lille beløb hver måned for at blive ved med at kunne benytte enheden. Her kan man naturligvis opsige aftalen fra måned til måned. Der er derfor ingen binding. Det kan du læse meget mere om her.

Min erfaring

Min erfaring med enheden er at enheden er til at stole på. Når man først har lært den at kende og lært hvordan man skal benytte og bruge den, er det et kanon redskab om virkelig giver god mening at have med sig på tur.
Det giver tryghed og sikkerhed at man ved, at man altid kan komme i kontakt med dem derhjemme. Og det giver tryghed at man altid kan udsende en SOS, og at den så ved præcis hvor du er henne.

Jeg glæder mig til at tage enheden med mig på vandreture og på jagtrejser. Her er jeg sikker på at den bliver rigtig nyttig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top