Hvad fotografere jeg med?

Kamera udstyr
AnbefalingerLeave a Comment on Hvad fotografere jeg med?

Hvad fotografere jeg med?

Der er rigtig mange af jer der har efterspurgt et blogindlæg omkring hvilket kamera, og tilbehør jeg benytter når jeg tager billeder.
De fleste af mine billeder tager jeg selv, og hvordan jeg gør dette vil jeg dele med jer i dette indlæg. Det er som at dele en af mine store hemmeligheder – but here we go 🙂

Der er rigtig mange af jer, der altid spørger indtil hvem der tager mine billeder til mine sociale medier. Jeg er af og til på tur med en veninde eller min bedre halvdel Rasmus, og når jeg er det hjælper de med det.
Jeg er dog ofte alene afsted, og derfor besluttede jeg mig hurtigt for at erhverve mig det rette udstyr til at skyde mine billeder.

Kamera

Det var en lang proces at finde frem til hvilket kamera jeg skulle købe, og hvor mange penge jeg skulle bruge på det. Jeg kiggede på flere billigere alternativer, men jeg kom frem til at jeg hellere ville købe et ordenligt kamera, som jeg ville have glæde af i mange mange år.

Mit valg endte på;
Sony Alpha 7 iii.
Dertil valgte jeg en god all around linse fra;
Sony – 50 mm, f/1.8
Og en;
Tamron – 18-28mm f/2.8 til bredere billeder.

Lige nu drømmer jeg om en linse der går op til de 400mm, for at kunne tage flere billeder af dyrene under jagt og i skoven – hvor man ikke kan komme helt tæt på.

Stativ

Til kameraet bruger jeg et stativ fra Urberg.
Reklame – Urberg

Stativet hedder Urberg Professional Tripod.

Stativet er ikke et letvægts stativ, og vejer 1845g. Det er dog meget stabilt og stærkt. Jeg har før haft et letvægts stativ, og jeg havde ofte problemer med at stativet væltede med kameraet på.

Stativet kan blive 1,5 meter højt og “hovedet” på stativet kan rotére hele vejen rundt. Det er det oplagte stativ til amatør og professionel fotografering.

Fjernbetjening

Og nu til hemmeligheden bag det hele 🙂
Jeg bruger en fjernbetjening der hedder : HÄHNEL CAPTUR REMOTE TIMER KIT SONY.
Sættet har disse fordele:


Ideel til time-lapse fotografering = dette betyder at man kan sætte kameraet til at skyde billeder hver 5 sek. f.eks. Idealt til stjerne billeder.

Kører på AA-batterier = fungere med batterier, som gør at man altid bare kan have et ekstra sæt med. Dette fungere bedst når vi er afsted på længere ture. Dog holder batterierne til omkring 6 mdr. af gangen.

100 m rækkevidde = du kan bevæge dig dig 100 meter væk fra kameraet med din fjernbetjening, og forsat sætte skarpt på billedet.

Der kan købes ekstra modtagere (købes separat) til kontrol af flere kameraer = der kan f.eks. til købes blitz og dette sættes oven på.

Stor letlæselig LCD = der er display, hvor du kan se angivet indstillinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top