Indregistreret helårligt eller halvårligt?

Van life VW t34 kommentarer til Indregistreret helårligt eller halvårligt?

Indregistreret helårligt eller halvårligt?

Hvis du scroller igennem min instagramprofil, så er det primært min gamle van som er vist. Der bliver postet året rundt, også i vintermånederne. Men sandheden er at billederne der bliver postet i vintermånederne, er billeder fra sommerens ture. Bilen er nemlig kun indregistreret halvårligt, hvilket betyder at vi kun køre i den i sommerhalvåret. Men hvorfor er bilen egentlig kun registreret halvårligt?

Det er den af to årsager. Den ene årsag er økonomi. Vi sparer på vægtafgiften samt forsikringer ved kun at have bilen ude at gøre halvårligt. Det er ingen hemmelighed, at det ikke er billigt i vægtafgift at have en bil som vores.  Den anden årsag et at bilen primært er vores feriebil. Som det er lige nu, så er vi mest ude på ture om sommeren, da det er det gode vejr der primært lokker os ud i naturen. Vi har ikke oliefyr eller lignende i bilen, så en tur i vintermånederne bliver efter mit hoved lidt for koldt.

Når bilen bliver veteran, så falder prisen på vægtafgift, ligeledes skal der betales veteranforsikring, som er noget laveres end alm. forsikring. Når bilen bliver veteran, så vil jeg overveje at have bilen indregistreret helårligt. Så kan vi altid få installeret et oliefyr, så vi kan tage på de fineste vinterture.

4 thoughts on “Indregistreret helårligt eller halvårligt?

 1. Hej 🙂

  Kan du fortælle lidt om økonomien i at have sådan en bil?
  Hvad er dine samlede udgifter pr. mdr. – jeg tænker på afgifter, forsikringer og reparationer
  Mvh 🙂

 2. Hej

  God hjemmeside I har.

  Har I erfaringer med at leje jeres Van ud?
  Her tænker jeg på de regler, forsikringer, mv. der må være..?

  Mvh.
  Thomas

  1. Hej Thomas. Vi har ingen erfaringer i at leje vores van ud, kun til venner og bekendte. Vi overvejer dog at leje den ud til flere i fremtiden, men vi skal netop selv lige have styr på regler i forhold til forsikringer, osv. Jeg er ikke så godt sat ind i de regler lige pt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top