Kolde temperature vs. vanlife

Van life VW t3Leave a Comment on Kolde temperature vs. vanlife

Kolde temperature vs. vanlife

Som udgangspunkt har Esben og jeg kun vores van indregistreret halvårligt. Vores vanlife sæson starter oftest slut Marts start April hvor det ikke længere er hundekoldt. Sæsonen slutter i Oktober eller i November, når det for alvor begynder at blive koldt. Vi har valgt kun at have indregistreret vores van halvårligt af 2 årsager.

  1. Fordi vi sparer penge på vægtafgift og forsikringer ved kun at have bilen indregisteret halvårligt.
  2. Vi får ikke brugt bilen i vintermånederne da det er for koldt, da vi ingen varme har i vores van.

Sidste år, altså i 2020, besluttede vi os dog at prøve at have bilen registeret hele året. Vi besluttede os for det, da landet var lukket ned grundet Covid-19, og at vi ikke kunne rejse ud af landet. Vi ville gerne have mulighed for fortsat kunne komme på eventyr i vores eget land, nu hvor det ikke var muligt at rejse ud af landet. Vi tager nemlig gerne en ferie sydpå i efteråret, og det plejer også at blive til en skiferie eller to. Men intet af det kunne det blive til i 2020, så vi ville nyde at vi havde vores van vi kunne suse ud i, i stedet for udlandsrejserne . Vi tænkte at vi nok skulle kunne klare kulden i bilen – det var bare at klæde sig godt på, sove i uldundertøj og finde de gode vinter soveposer frem. MEN det blive kun til 2 ture med overnatning i bilen i vinterhalvåret – det var simpelthen alt for koldt. Herunder ses billeder fra én af de vinterture vi kom ud på.

Nu er vi gået tilbage til at gøre det vi plejer, nemlig snart at stille vores van i vinterhi. Vi har dog planer om i fremtiden at kunne tage på mange vinterture i vores van, uden at skulle tænke over om vi mon kan holde varmen.

I vores VW T3 syncro – vores van nr. 2 vil vi montere et Webasto varmefyr. (Læs hvorfor vi har to af de gamle biler ved at trykke her) Med sådan et varmefyr kommer vi aldrig til at fryse i vores van. Vi har valgt at montere dette varmefyr, da det er ikke fylder meget og er relativt nemt at installere. Varmefyret kan betjenes både under kørsel og når der holdes stille. På den måde er det muligt altid at have en hyggelig varm bil. Varmefyret kan betjenes med en app, hvilket betyder at det er muligt at tænde for varmen, således bilen er klar og dejlig varm inden vi skal afsted, eller om morgenen ligge i soveposerne, og tænde for varmen, så der er lunt til når vi står op. Nøj hvor glæder jeg mig ekstremt meget til at få installeret det varmefyr – og til at kunne tage på vinterturer uden at fryse.

Klik her for at læse mere om diselvarmefyret fra Webasto
Klik her for at læse mere om den app der bruges til at betjene varmefyret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top