Ny outdoor HF linje i Thy

Vandring i thy
Anbefalinger UncategorizedLeave a Comment on Ny outdoor HF linje i Thy

Ny outdoor HF linje i Thy

År 2022 byder på flere nye og spændende tiltag, hvis man står og skal til at starte på en gymnasial uddannelse. Der åbner nemlig en helt ny HF-linje op i Thy, som hedder HF-outdoor. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Kan du virkelig kombinere skole og outdoor? Svaret er JA! Det kan du.

De tre nøgle ord er: Survive – Study – Stay.

Survive

Survive rummer naturen i Thy. Nationalpark Thy er Danmarks største vildmark. Her slår bølgerne fra Vesterhavet ind på strandene, hvorfra vinden fører sandkorn op i de høje klitter. Bag dem åbner landskabet sig som klitheder og søer med klart vand. Og endnu længere inde i landet ligger de store, sammenhængende skovområder, som både kan være mørke og ufremkommelige.

Herunder rummer Thy nærmest alt hvad du kan finde til det danske køkken. Urter, frisk fisk, svampe, frisk frugt og grønsager. Alt dette kan sankes ude i den vilde natur og HF-outdoor vil hjælpe dig, med at blive klogere på dette.

Ligeledes giver den storslåede natur muligheder for enestående naturoplevelser: vandreture, fisketure, cykelture, rideture, overnatninger, vildmarksoplevelser, fototure, krondyrsafari, traneture og BIG5-oplevelser.

Nogle af mine bedste natur oplevelser stammer fra mine ture til Thy-området. Da jeg f.eks. gik Vestkyststien fik jeg virkelig lov til at mærke hvad Thy kan byde på, og hvor mange muligheder der findes. Hvis du vil se de videoer fra Vestkyststien – som beskriver Nationalpark Thy rigtig godt så tryk ind her.

Study

Study rummer undervisningsdelen. Du kan nu gennemføre en gymnasial ungdomsuddannelse, kombineret med outdoor og udeliv. Uddannelsen emmer af fællesskab og spændende oplevelser. Det behøver nemlig ikke være kedeligt at gå i skole.

Fagligt svarer det til en traditionel 2-årig hf, men opbygningen på HF-Outdoor er en smule anderledes. Vi har skabt et klasserum med mere frisk luft. Et klasserum, hvor der også er plads til at komme ud og bruge naturen i timerne. På HF-Outdoor er det daglige skema fleksibelt og vejrafhængigt.

På uddannelsen vil du blive mødt af kompetente undervisere, der selv er store friluftsentusiaster og velkendte ansigter i Thy.

Jeg har personligt aldrig selv været ret glad for at gå i skole. Jeg havde for meget krudt i røven.. der skulle med andre ord bare ske noget! Jeg forstiller mig helt sikkert at jeg ville have haft det anderledes med skolen, hvis jeg kunne have kombineret min store passion med skole. Har du det på samme måde?

Stay

Stay står for fællesskab. Du kan nemlig bo på skolen, og gå på et kollegie med massere af hygge og fællesskab uden for skoletiden. College HF-Outdoor ligger i Svankjær i THY (den tidligere Svankjær Efterskole), og HF-Outdoor deler kollegiet med eleverne på en af vores andre profillinjer nemlig HF-Imagine. Huslejen for at bo på eget værelse beløber sig til ca. 2.400,00 kr. pr. måned, som inkluderer husleje, forbrug og internet. Eleverne på HF-Outdoor skal selv stå for rengøring, indkøb og madlavning.

På skolen bliver der stillet flere muligheder til rådighed som køkkenhave, orangeri, kreative aktiviteter, køkken, ravjagt, bålplads og der er massere af mulighed for at låne grej til diverse outdoor ture.

Uendelige muligheder

Hvor ville jeg dog ønske at jeg kunne tage min ungdomsuddannelse om. Det ville jo være drømmen at kunne kombinere skole og outdoor. Jeg synes ikke at mine år på HF og VUC gav mig ret meget andet end det nødvendige skole undervisning. Jeg gik ikke i en specielt god klasse, og jeg husker at jeg tænkte de to år bare skulle gå hurtigt, så jeg kunne komme videre med det jeg oprigtig gerne ville.

Jeg har altid godt kunne tænke mig at have gået på en efterskole. Jeg har alle de år været misundelig på de unge, der havde gået på efterskole. De snakkede altid om, hvor fedt det var at have været en del af et fællesskab, og at de havde fået gode venner som de stadig sås med mange år efter endt.

Og jeg kan godt genkende den følelse. Da jeg var i forsvaret havde jeg samme følelse. Følelsen af at være en del af noget større, og være en del af et fællesskab. Det var så fedt, og du kan nu få den samme følelse ved HF-outdoor.

Er det så kun en leg og useriøse år? Nej overhovedet ikke. Uddannelsen er en 2-årig hf-eksamen, der giver adgang til at søge optagelse på en kort- eller mellemlang videregående uddannelse. Altså de uddannelser, som bliver kaldt Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser.

Du kan læse meget mere om uddannelsen her. 😊🌲

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top