Turist i eget land – Bettina’s 5 favorit steder i Danmark

Turist i eget land3 kommentarer til Turist i eget land – Bettina’s 5 favorit steder i Danmark

Turist i eget land – Bettina’s 5 favorit steder i Danmark

Ferie i Danmark behøver ikke være kedeligt. Heller ikke hvis du er et rigtigt friluftsmenneske. Selvom Danmark ikke er et stort land, som har store bjerge, så har vi altså meget smuk natur alligevel.  Her kommer 5 af mine favoritsteder i Danmark😊

Bulbjerg: Generelt er jeg fan af hele vestkysten i Nordjylland. Jeg er vild med at det er tilladt at køre helt ned til vandet på stranden. Men mit absolutte favorit sted på vestkysten må være Bulbjerg. Det er den smukkeste klint. Fra klinten er der den smukkeste udsigt ud over Vesterhavet. Hvis vejret er klart så kan Rubjerg Knyde Fyr og Hanstholm ses fra klinten.  Der er i alt 8 afmærkede vandreruter ved Bulbjerg. Dette sted er mit absolutte yndlingssted at se solnedgang.

Blokhus strand: Når jeg skal stranden så kører jeg ofte til Blokhus strand. Det er en af Nordeuropas allerbedste badestrande, der strækker sig milevidt – med fint, hvidt sand og høje lune klitter. Det allerbedste er at det er tilladt at køre på stranden, og det er muligt at køre helt ned til vandet.

Møns Klint: Danmarks højeste klint. De smukke hvide klipper der rejser sig over havet er noget helt særligt! Der er mange aktiviteter ved klinten – både for børn og voksen. Man kan blandt andet tage på fossiljagt, eller snorkle på havets bund. Turene bookes gennem GeoCenter Møns klint. Men for mig var det nok bare at gå og nyde udsigten fra klinten. Om natten er Møns klint også et helt unikt sted. Der er minimal lysforurening, hvilket gør det muligt at se den smukkeste stjernehimmel. Mælkevejen kan også ses helt klart – Selvfølgelig når det danske vejr tillader det.

Råbjerg mile: Jeg synes der er noget fascinerende over Råbjerg mile.  Det Nordeuropas største aktive vandreklit.

Klitmøller: Klitmøller er også kendt som Cold Hawaii pga. af de fantastiske vejrforhold, hvor der næsten altid er vind og bølger. Det har resulteret i at stedet er blevet verdensberømt og er blevet til surfernes paradis. Hvis du som mig elsker udendørsaktiviter og vind i håret, så er det her sted helt ideelt.

Der er mange flere fantastiske steder i Danmark. Overstående er blot mine 5 favoritsteder i Danmark.
Hvad er dit favoritsted i Danmark? 🙂

3 thoughts on “Turist i eget land – Bettina’s 5 favorit steder i Danmark

 1. Mange tak for inspirationen! Jeg kan nærmest ikke vente længere at komm afsted igen – snart har jeg ferie, og siden det stadig ikke er en god ide at rejse vildt meget til udlandet for tiden, så glæder jeg mig til at opleve Danmark lidt mere igen som ferieland. Der er mange barndomsminder på campingpladsen, som skal genopfriskes i år 🙂

  1. Det lyder da bare rigtig hyggeligt at holde ferien herhjemme, til trods for Norge og Tyskland også er åbnet op nu.
   Bettina tager et smut til Norge, og mon ikke der også kommer en masse ture rundt i Danmark også.
   Jeg selv, skal holde ferien i år både i Norge og Danmark.
   En campingplads, kan altså bare noget. Og især når der ligger gode minder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top