Valg af skitøj

Anbefalinger Gode rådLeave a Comment on Valg af skitøj

Valg af skitøj

Når du skal vælge tøj til din næste skiferie, bør du tænke i lag. Vejret på bjergene er hurtigt omskiftelig, og lagdelt tøj gør det lettere for dig at tilpasse tøjet til både vejr og aktivitetsniveau. Dermed kan du nemmere regulere din kropstemperatur. Godt skitøj kan eksempelvis sammensættes af:

  1. Basislag: Et behageligt og svedtransporterende inderlag f.eks. ski undertøj. Se mit yndlings uld undertøj her. Uld undertøj holder din krop tør og tilpas varm. Uld undertøj holder på varmen, og samtidig kan kroppen at ånde. Når du skal vælge skiundertøj, så undgå bomuld. Bomuld suger sved og fugt, dernæst gør det dig våd, og til sidst kold og trist, derimod vil uld transportere sved væk, og dermed holde dig tør. Det er vigtigt at skiundertøjet sidder tæt til kroppen og ikke gnaver og genere.
  1. Mellemlag: Et isolerende mellemlag, Så du kan holde varmen f.eks. en fleecetrøje. Mellemlaget kan også sagtens bestå af flere lag, bliver det for varmt kan du tage et lag af. Naturlige fibre som uld og gåsedun er fremragende til at isolere. Dog kan dun godt miste isoleringsevnen, hvis de bliver våde .
  1. Yderlag: Et vand, vindtæt og slidstærkt yderlag, som beskytter mod sne, regn og vind. Mit yderlag er skijakke og skibusker fra Kari Traa se skijakke her se skibukser her

Vær opmærksom på kvaliteten, når du køber nyt skitøj. På de billigste produkter er der tit sparet på kvaliteten af både materialer og håndværk. Billigt skitøj lider ofte en tidlig død p.g.a. defekte lynlåse eller dårlig syninger. Godt skitøj er desværre ikke gratis. Hvis budgettet er stramt, så kan de anbefales at købe dit nye skitøj på udsalg fx i sports outlet, eller alternativt kan du låne dig frem hos venner eller kollegaer.

En god skaljakke og et par gode skiunderbukser kan holde i mange år. Et godt råd er at vælge skitøj som ikke er alt for modepræget, på den måde undgår du nemmest at blive mobbet til udskiftning af dit gode gamle skitøj, blot fordi skimoden skifter 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top