Gambia – The smiling coast

AfrikaLeave a Comment on Gambia – The smiling coast

Gambia – The smiling coast

Jeg tror på at mødet med andre kulturer udvider vores horisont, og er med til at udvikle os som mennesker – til det bedre. Jeg elsker at udforske og opleve, og derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle med mit studie til Gambia da muligheden bød sig. Gambia ligger i Vestafrika. Landet er Afrika’s mindste fastland med omkring 1,7 millioner indbyggere.

Jeg læser til tandplejer på Århus universitet. På det studie er der to eksterne praktikforløb. Det er muligt at tage de to praktikker i udlandet. Jeg tog mit første praktik forløb I Grønland. Det sidste praktikforløb tog jeg i Gambia. Det var et praktikforløb hvor vi hovedsageligt havde fokus på børn og unge. Formålet var at øge tandsundheden på tre forskellige skoler i Gambia. Vi har både undervist børn/unge i tandsundhed. Samt har vi undersøgt hvert enkelt barm, og lavet individuel forebyggende behandling. I praktikken mødte vi mange udfordringer. Den største udfordring var fattigdom. I Gambia er der ikke et velfærdsystem som vi har herhjemme, hvilket betyder at børn/unge selv skal betale for at komme til tandlæge, eller deres familie skal. Pga. af fattigdom er der ikke mange som prioriterer tandlægebesøg. Det resultere i at mange går rundt med smerter og tænder som ikke bliver behandlet. En anden udfordring er at de tandlæger som er i landet, har en uddannelse som ikke er faglig høj. En tredje stor udfordring er manglende viden om tandsundhed. Vi oplevede at mange brugte en pind til at rense tænder, i stedet at bruge en tandbørste.

Vi var 20 studerende afsted fra Århus universitet. Vi håber og tror på, at vi har gjort en lille forskel for de børn/unge vi var i kontakt med i Gambia, men skal tandsundheden for alvor øges, skal der gøres en større indsats. Inden afrejse havde vi skaffet sponsorater i form af tandbørster og tandpastaer fra firmaer som Zendium, Colgate, Humble brush Tepe etc.

Nedenunder kan du se billeder fra vores praktikophold.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gambia bliver kaldt for ’’The smiling coast of Africa’’ Og det må være fordi at alle simpelthen altid går og smiler. Næsten alle lokale møder dig med et smil og et ’’How are you’’, det er slet ikke som i Danmark hvor vi har os selv nærmest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top