Roadtrip – Italien

Italien1 kommentar til Roadtrip – Italien

Roadtrip – Italien

Italien betyder ” la dolce vita”. Italien betyder pizza. Og pasta, vin, oliven og ost. Italien betyder romerske monumenter, maleriske byer med smalle romantiske gader og små lokale butikker. Det var i ihvertfald mine fordomme om landet, inden jeg for første gang besøgte det i sommers. Og alle mine fordomme blev bekræftet! Italien var målet med vores roadtrip. Vi ville ned og vandre i Dolomitterne.  Vores gamle t3’er blev virkelig sat på prøve i bjergene. Jeg ser egentlig Italien som et ok camper venligt land. Flere steder var der parkeringspladser hvor det var tilladt at overnatte i sin camper, med tilhørende toiletter. Vi gav ca. 10 euro for at overnatte på sådan en plads. Nedenunder er højdepunkterne fra Italien ridset op. Billedet nedenunder er fra en bjerglandsby i Sydtyrol.

Val Gardena: Val Gardena er en dal i Norditalien i Dolomitterne i Sydtyrol. Det var hovedsageligt i den dal vi kørte rundt, og var på vandreture. Det er bedst kendt som et område med skiløb og klatring. Men udover det, findes der nogle helt fantastiske vandreture. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at det er noget af det smukkeste natur jeg har oplevet! Der er så mange smukke vandreruter, der fører op til de smukkeste bjerge, og udsigten fra toppene er fantastisk – hvis der vel og mærket er klart vejr 🙂 Lige som i Schweiz er det muligt at tage lifte op til nogle af toppene.

Seceda: Rå sten på den ene side, og grønt og frodigt på den anden. Helt ubeskriveligt smukt! Bjerget er 2.519 m over havets overflade. Det er den smukkeste tur på vej op ad bjerget. Uanset om du tager lift eller går turen op. Det er nødvendigt med klatreudstyr, hvis du skal helt ud på toppen.

Sassolungo: Det højeste bjerg i  Dolomitterne i Sydtyrol. Det er 3.181 m over havets overflade. Også her er det muligt at tage en lift eller vandre op. Men igen, skal du helt på toppen, så er klatreudstyr nødvendigt. Halvvejs op til toppen, ligger der en hyggelig lille café hvor det er muligt at købe en kaffe og kage.

Cinque Torri:  Er en lille klippeformation. Det  er ubeskriveligt smukt, det var ikke muligt for mig, at tage billeder af hvor storslået det egentlig ser ud  i virkeligheden. Også her til kan du tage en lift. Det er også muligt at gå, fra parkeringpladsen er der 2,5 km op til Cinque Torri. Ved Cinque Torri er der også historie fra 1. verdenskrig. Det er muligt at se gamle skyttegrave.

Er du vild med at vandre så er Valgardena helt sikkert et besøg værd! Næste del, bliver den sidste, og kommer til at handle om højdepunktern i Østrig.

Har du selv været på vandretur i Italien? Hvis ja, hvor har du været? 🙂

One thought on “Roadtrip – Italien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top