Fisketur i Voer og marinerede sild

Zenia Maltha fisker i Randers Fjord
Mad i det friLeave a Comment on Fisketur i Voer og marinerede sild

Fisketur i Voer og marinerede sild

Ude ved Norddjurs ligger der et punkt hvor sildene hvert år trækker ind i fjorden.

Det er altid en dyd at ramme de dage.

Men når man gør så kan du få rigtig mange sild på stangen, da vi fisker med sildeforfang hvor der kan bide seks sild på af gangen.

MEN…..

Den dag ramte vi så IKKE.

Vi havde ellers begge to en god fornemmelse, det var en halv lyn forårs dag og der var ikke en sky på himlen.

Efter de første 15 min var der røget 3 sild op af vandet… og derefter fik vi begge to en fange blokade. Der ville ikke bide flere sild på stangen.

Vi havde ellers planlagt at grille et par sild til aftensmad, og marinere resten til den årlige påskefrokost med familien.

Heldigvis havde jeg taget backup pølser med til grillen og to kolde øl til. Mums og vi endte altså derfor med at gemme de 3 sild til marinaden der stod klar derhjemme. Så kunne der i det mindste bare være en smagsprøve til familien til påskefrokosten.

Opskrift på marinade til kryddersild:

  • 10 hele sild
  • 200 gram løg
  • 2dl vand
  • 1,5l eddike
  • 1 kg sukker
  • 4 laurbærblade
  • 1 lille håndfuld hele peberkorn

Vi startede med at snit løg fint og koge dem sammen med vand og krydderier i 20 min. Derefter tilsatte vi eddike og sukker og lod det koge op til sukkeret var opløst og derefter skal lagen køles HELT af inden det hældes over silden.

Ps’ sildene skal trække mindst et døgn.

Vi har selvfølgelig snydt og prøvesmagt dem her dagen efter…. og de er bare gode! Tøv ikke med at prøve denne mega simple og lækre opskrift af på kryddersild. Men husk – det er kun fantasien der sætter grænser.

Tak fordi du læste med – smid gerne en kommentar her eller på instagram 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top