Kylling i karry over Trangia

Mad i det friLeave a Comment on Kylling i karry over Trangia

Kylling i karry over Trangia

Ved du godt hvor let det er at lave mad ude i naturen? Også selvom du ikke lige har mulighed for at lave et bål til at tilberede det på? Det er nemlig ikke alle steder i Danmark man må lave bål og det er ikke lige altid man er i nærheden af et bål sted… derfor er en trangia altså god i nogle tilfælde!

Vi benytter altid Trangia med Gas. Jeg bryder mig ikke om sprit modellen. Det er dog en smags sag, så det skal man selv lige tænke over inden man bestemmer sig for at købe. Der er fordele og ulemper ved begge to.

Men…. I dette tilfælde havde vi altså ikke mulighed for at lave bål og havde derfor taget vores gas trangia med så vi kunne tilberede og nyde aftensmaden udendørs.

Vi lavede Kylling i karry med ris + et twist med æbler.

Jeg elsker æbler og karry sammen! Det søde og krydrede passer perfekt sammen i mine øjne.. Eller i mine smagsløg

Opskrift for 2:

  • 200 gram ris
  • 2 stykker kylling bryst
  • Et halvt løg
  • 2 fede hvidløg
  • 1 helt æble uden kernehus
  • 1 madlavningsfløde 4%
  • Lidt olie til stegning
  • 1 bouillonterning med grøntsagsmag
  • Krydderier – benyt det du bedst kan lide:
  • Karry
  • Salt
  • Peber
  • Timian
  • Citronpeber

Vi startede med at koge risen og kom låg på gryden så de kunne holde sig varme til resten af retten var færdig.

Alt skæres i tern.

Start med at putte olie og krydderier i trangiagryden.

Det er vigtigt at man får brændt krydderierne af så man får den fulde smag ud af dem.

Derefter kommer det hakket løg og hvidløg i gryden og det svitses af.

Kylling tilsættes.

Når kyllingen er gennemstegt, tilføjes der madlavningsfløde 4% og det koges op. Et par minutter inden gryden tages af varmen kommes æbletern i – det er vigtigt at der stadigvæk er bid i dem.

Og vupti – kylling i karry med en masse lækker smag og kylling.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top