Overvejelser til en overnatning i det fri.

OvernatningerLeave a Comment on Overvejelser til en overnatning i det fri.

Overvejelser til en overnatning i det fri.

Jeg har fået flere henvendelser på blogindlæg omkring overnatning i naturen og har derfor valgt at give det et forsøg. Det skal dog siges at der er mange forskellige måder at gøre tingene på, og det jeg skriver i indlægget er kun mine egne personlige erfaringer. Det bedste er jo helt klart at du drager dine egne erfaringer og konklusioner af tingene.

Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om hvor vidt du vil overnatte i fx shelter, telt eller hængekøje? Da de alle sammen kræver lidt forskelligt i forhold til pakke liste, men det kommer vi til på et senere tidspunkt.

Derefter skal du overveje hvad du gerne vil spise på turen? Mad over bål, frysetørret mad eller noget helt tredje? Der findes utallige muligheder og det hele afhænger af hvad lige netop du har lyst til.

Personligt foretrækker jeg mad lavet over bål når jeg overnatter ude. Jeg kan godt lide hele processen med at bruge fantasien til at finde på nye spændende og lette retter over bål og så selvfølgelig processen ved at tilberede og lave maden. Det at lave mad over bål er en meget længere proces end man forstiller sig. Selvfølgelig er der nogle ting der er lettere end andre, men jeg vil med sikkerhed sige at man altid skal pålægge en ekstra time når man vil lave mad over bål. Der er mange ting man skal have med i sin planlægning. Klargøring af bål, optænding af bål, forberedelse af mad, at lave selve maden og ja så til sidst spise man det jo 🙂

Det skal dog siges… hvis jeg er på vandretur eller opholder mig steder der ikke må laves bål, benytter jeg en Trangia (til gas) til enten at varme mad på, og hvis det der skal koges vand til frysetørret mad f.eks. vil jeg ofte benytte en jetboil da den vejer ca ingen ting i forhold til de andre muligheder. Der er altså utallige muligheder og de findes i alle ”sværhedsgrader” hvis man kan sige det sådan!

Udover ovennævnt, er der forskel på om du vil på vandreferie eller blot overnatning. Og her tænker jeg i forhold til størrelse på taske og mængde grej du pakker.

Hvis du f.eks. skal gå et stykke/vandre med din rygsæk inden du slår lejr, er det begrænset hvor meget, du gerne vil slæbe på, og derfor gerne ville pakke let.

Vi ved alle sammen, hvor irriterende det kan være, hvis man ender med at slæbe for meget i hænderne når man drager afsted på tur – og derfor kan du med fordel, benytte en taske i en god størrelse. Her snakker vi minimum 50 liter alt efter hvor meget din sovepose, liggeunderlag og personlige genstande fylder. Dette er selvfølgelig nødvendigt at have med når der skal overnattes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top