Tanker bag jagten del. 1

Jagt1 kommentar til Tanker bag jagten del. 1

Tanker bag jagten del. 1

Jeg vil i dette indlæg fortælle og dele jer mine tanker omkring det at blive jæger. Jeg ved der sidder mange derude som ikke kan sætte sig ind i det at tage et bevidst valg om at ville skyde et dyr.

Jeg vil forsøge at fortælle jer mine tanker, så i måske kan få ændret jeres holdning og fordomme om det at være jæger.

Det hele er startede med at jeg i flere år har hørt om min morfar som har været jæger som ung. Da jeg så bliver kærester med R, som også er jæger sætter det tankerne lidt mere igang og tingene i perspektiv.

Jeg vil i bund og grund gerne leve efter princippet, Jord til bord. Dette vil sige at jeg gerne ville kunne nøjes med at skaffe det kød som jeg skal spise selv. Hvis man skal sammenligne det med noget, ville det svare til at jeg igennem min køkkenhave dyrkede alle de grønsager selv som jeg skulle bruge. Princippet er det samme.

Jeg bryder mig ikke om den måde vi behandler vores dyr i fangeskab og den måde de bliver slået ihjel. Ja og for den sags skyld heller ikke den måde kødet bliver behandlet på. Så tænker du sikkert… burde du så ikke blive vegetar?

Tjo. Det var da en mulighed. Og dog. Jeg vil ikke undvære kød i min hverdag på fuld tid, derfor mener jeg at min bedste mulighed ville være at stå til ansvar for det kød jeg vil og spiser. Jeg skyder det kød jeg skal spise, og kun den mængde det kræver.

Jægere er jo ikke massemordere, men de er nærmere med til at bevare vores natur. Når dette så er sagt vil jeg selvfølgelig gerne understrege at man går på jagt fordi man kan lide det. Lige præcis som cykelryttere cykler fordi de kan lide det.

Største delen af det vildt, som vi nedlægger i Danmark bliver anvendt som føde. Det vil sige. Er noget vi spiser. Hver gang der bliver nedlagt en råbuk, gås eller and og det ender på vores bord, kan vi altså erstatte det med et tilsvarende stykke kød som egenligt kommer fra den industrielle landbrugsproduktion. Hvis man f.eks. nedlægger en kronhjort kan man spare en hel gris. Hvis man tænker over det, er dyrevelfærden i vildtkød jo noget bedre end hvis man ser på industrielt produceret kød. Det er bedre for miljøet og så er det sundt.

Dette er nogle af de vigtigste træk for mig når jeg går på jagt.

Men….

Jeg kunne blive ved med at snakke om dette emne. Jeg vil gemme lidt til jer, så læs med i næste indlæg der kommer til at handle endnu mere om mine tanker til jagten.

One thought on “Tanker bag jagten del. 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top