Volkswagen T3 VS Volkswagen T6

Van life VW t3Leave a Comment on Volkswagen T3 VS Volkswagen T6

Volkswagen T3 VS Volkswagen T6

Jeg har haft fornøjelsen af at køre rundt i en VW California T6.1 i to uger. Jeg er nu i stand til, at sammenligne VW California T6,1 med min egen VW T3.

Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med min Volkswagen T3. Den er gammel og noget rustik at køre i, men den grønne van giver mig så meget glæde, da jeg synes den er så charmerende. Men skulle jeg vælge imellem den eller Volkswagen T6.1. Så ville jeg helt klart vælge Volkswagen T6.1. Det ville jeg af mange årsager. T6’erne har:

  • Bedre sikkerhed i form af airbags, motoren ligger foran, samt alle moderne elektroniske sikkerheds systemer. I T3’eren er der ingen airbags, ingen ABS bremser og motoren ligger bag i bilen, hvilket gør at du sidder ret udsat.
  • Ekstrem lækker og luksuriøs indretning, med de fineste løsninger for opbevaring. I min T3 har vi et gaaammelt trækøkken vi som vi selv har malet, men det fungere nu udemærket.
  • Pop up tag, det vil sige at der kan sove 4 i T6’eren. I T3’eren kan der sove to.
  • Integreret navigation med mulighed for tilkobling af telefon, dette har min T3’er ikke
  • Varmestyring: dobbelt klimaanlæg, varmefyr til når bilen holder stille og generelt meget bedre isoleret bil en T3’eren. I min T3 er der varm som en sauna om sommeren, og kold som en dybfryser om vinteren.
  • To drejesæder som gør det muligt at sidde fire mennesker over for hinanden. I T3’eren kan kun det ene forsæde drejes.
  • Komforten når man kører, T6’eren fås med automatgear, hvilket jeg synes er så lækkert.

Dette indslag er ikke skrevet for at male min egen van til jorden! For skulle jeg vælge imellem hvilken bil der er mest charmerende, så ville jeg vælge min Volkswagen T3. Den har så meget coolness factor. Hvilken én ville du foretrække?

Der er også noget særligt ved at eje en veteran bil. Der et særligt fællesskab omkring det at køre i en gammel bil og holde live i den. Der bliver blandt andet holdt diverse træf i løbet af året, hvor man mødes med andre som har samme veteranbil. Her får man nye bekendtskaber, og udveksler erfaringer og ideer omkring ens biler. Jeg føler at man kommer mere under huden på sin veteranbil da man ofte selv udføre service og reparationer, og optimeringer, hvilket gør at bilen får et mere personligt udtryk, og bliver helt sin egen. Alle T3’er i min verden unikke, da nærmest ikke finder to der er ens. T6’eren er en lækker færdiglavet pakke, til dig som ikke ønsker at få olie på fingerne, eller en gang i mellem have en uplanlagt date med autohjælp.

At sammenligne en helt ny bil med en hjemmebygget veteran camper er måske ikke helt fair. Selvom at T6’eren på papiret er drømmebilen, er der også andre faktorer der spiller ind, her prisen den største. Fo prisen på T6’eren som jeg testede, ville jeg kunne købe 20 af min egen T3, hvilket også sætter tingene i perspektiv. Begge biler dækker det samme behov for at kunne køre på eventyr i sin bil. Rejsen er er den samme, spørgsmålet er bare om du vil rejse på førsteklasse eller økonomiklasse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top