5 Udfordringer i et vanlife

Van life VW t31 kommentar til 5 Udfordringer i et vanlife

5 Udfordringer i et vanlife

Alle der siger at vanlife er simpelt, har simpelthen aldrig prøvet at leve et vanlife. For det er alt andet end simpelt. Badeferie er simpelt, man sætter sig ind i et fly kommer let fra a-b, får serveret mad diverse fine steder, og adgang til fine bade og toiletter.
I en van uden særlig meget plads er ingenting simpelt. Ruten skal planlægges, og laves om, planen holder faktisk stort set aldrig Der skal ledes efter toiletter og steder til at ordne vasketøj. I dårlig vejr kan tøj ikke hænge til tørre. Der faktisk ret mange udfordringer i et vanlife. Men når det er sagt, så er der en enorm frihed i livsstilen. En frihed til at køre lige der hen hvor man har lyst, og bo for stund – Og det er lige præcis denne frihed der gør at det er det hele værd! Her er dog en top 5 liste over udfordringer i et vanlife.

  1. Offentlige toiletter: Vi har ikke toilet i vores camper, derfor er vi ofte på jagt efter overnatning hvor det er muligt at låne et toilet. Det er lykken når vi finder pladser hvor der er tilhørende toiletter, denne lykke holder dog ikke altid særlig længe, da offentlige toiletter ikke altid er så uhygiejniske. Dette må helt sikker løbe med 1. pladsen, for jeg er noget fængelig. Alternativet er at sætte sig ud med en skovl, grave et hul og ordne det der skal ordnes, men det er bare heller ikke lige at foretrække 😀 Så at finde rene toiletter er altså altid en udfordring.
  2. Bad: Ja bare noget så simpelt som at få et bad, kan også være en udfordring når man er på køreferie. Vi bader ofte i søer eller på campingpladser når vi er afsted.
  3. Vasketøj: Vi har primitivt vasket vores tøj i diverse håndvaske, og søer rundt omkring. Problemet er ofte at der på campingpladser ofte er 1 eller 2 vaskemaskiner, og vi prioritere ikke altid lige at sidde og vente et par timer på at vi har fået vasket og tørret tøj. Så tøjvasken har foregået primitivt, det samme med tørringen af tøjet. Især i regnvejr er det en udfordring at få tøjet tørt. Det er selvfølgelig også muligt at besøge et mønt vaskeri.
  4. Mangel på plads, eller evnen til at leve på lidt plads? Vi har ofte alt for mange ting med når vi er på tur, så det ender altid med at noget bliver væk, og at bilen ligner jeg ved ikke hvad udefra 😀 Se bare billedet nedenunder
  5. Uvisheden: Ja jeg troede jeg elskede at tage en dag af gangen, men sommetider så stresser det mig endnu mere hvis jeg ikke hvad jeg skal dagen efter. Jeg har fundet ud af, at jeg er ret struktureret som person. Så mit råd er at planlægge en rute, hvor der er plads til ændringer, men som hovedregel hav en plan! Ellers kan der også gå meget tid med at planlægge dagen efter, i stedet for bare at nyde nuet.
    Der er også bare en uvished i at kører rundt i en bil som er mere en 30 år gammel. Det er charmerende, hyggeligt og gud hvor jeg dog elsker det! Men lyttelapperne er ude hele tiden for ”Hvad var det nu for en lyd?” ”Og hvad er det for en lampe der lyser?” Heldigvis har vi nu været udsat for lidt af hvert i den gamle bil, så vi er ved at lære hvad alle lydene betyder, og hvordan vi kan få det fixet, hvis der sker noget.

Har du erfaring med vanlife? Hvad synes du der er den største udfordring?

One thought on “5 Udfordringer i et vanlife

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top