6 Gode grunde til at tage på vandretur

VandretureLeave a Comment on 6 Gode grunde til at tage på vandretur

6 Gode grunde til at tage på vandretur

Jeg elsker at tage på vandretur, både længere ture med fuld oppakning på ryggen, eller bare en kortere tur i nabolaget er jeg helt vild med. Jeg har her samlet 6 gode grunde til at spænde vandrestøvlerne og tage ud 🙂

  1. Frisk luft: Frisk luft er sundt. Frisk luft gør det muligt for dig, at tage dybere og længere vejrtrækninger, hvilket gør, at der bliver sendt mere ilt rundt i kroppen. Det siges at en lille gåtur på 30 min styrker fordøjelsen og stabiliserer blodsukkerbalancen, hvilket vil føre til mere energi og overskud efterfølgende.
  2. Motion: Vores kroppe er slet ikke beregnet til at sidde ned hele tiden, det er sundt for vores kroppe at være i bevægelse. Og den nemmeste måde at få rørt kroppen er at gå en tur. Det behøver ikke være en længere vandretur. En tur i den nærmeste park, eller en tur ned igennem byens hyggelige gader er bestemt bedre end ingenting!
  3. Lev primitivt: Lev primitivt og sæt mere pris på alt du ejer når du kommer hjem. På længere ture hvor alt er primitivt med telt, sovepose og frysetørret mad, så lære man altså bare at sætte pris på sine ting når man kommer hjem.
  4. Stilheden: På vandreturene er der ikke noget, som du skal tage stilling til, andet end at beslutte hvor langt du vil gå, og hvor du vil hen. Du kan glemme hverdagens stress for en stund. Den friske luft og stilheden kan måske få dig til, at se nogle ting klarere. Det er især på mine ture ud i nature, at jeg reflektere over mit eget liv.
  5. Du bliver glad i låget: Du bliver ikke lalleglad, men det at gå og bevæge sig sætter bare nogle ting i gang i hjernen. Naturen har faktisk en positiv effekt på dit humør. I ihvertfald i følge en   undersøgelse som jeg har læst. I den undersøgelse meldte 86 procent af de deltagende kvinder, at deres humør var bedret, efter de havde opholdt sig i naturen. En anden undersøgelse sammenlignede folk, der gik en time lang tur i en park, med andre der gik et indkøbscenter. Det viste sig, at 90 procent af dem der gik i parken oplevede en højere grad af selvtillid efterfølgende, mens 71 procent følte sig mindre deprimeret. En af forklaringerne kan være solskin. I hvert fald finder man en højere dosis af “lykkestoffet” serotonin i hjernen i den lyse del af året. – En tur ud i naturen, hjælper altid på mit humør 🙂
  6. Vandring er for alle: Der er ingen alders begrænsning på vandreture/ferier. Alder, sygdom i knæ og hofter, eller fordi man generelt ikke føler sig sikker på benene, betyder, at man ikke skal være fikseret, på at nå et bestemt antal skridt om dagen. Alt tæller med, så det er aldrig for sent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top