Create, learn, live – med HF-imagien

HF-imagine
AnbefalingerLeave a Comment on Create, learn, live – med HF-imagien

Create, learn, live – med HF-imagien

Hf-imagien er en helt ny og moderne måde at gennemføre den traditionelle gymnasielle uddannelsen på.

Blogindlæget er skrevet i samarbejde med HF-imagine.

Create, learn, live er nogle af nøgleordene omkring denne uddannelse. De folk der står bag HF-imagien kommer fra Thy-Mors HF og VUC. Når man befinder sig i et af Danmarks smukkeste natur områder, er det oplagt at sammensætte en superspændende og kreativ 2 årig HF-linje. En linje der har stort fokus på bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse.

Uddannelsen vil udnytte og gøre brug af alle de ressourcer Thy har. Du kommer derfor igennem dine 2 år på denne seje uddannelse til at møde nogle kreative og lokale ildsjæle. De har alle godt styr på alt hvad angår natur, kreativitet og skæve hjerner. Det hele bliver sat sammen til en fagpakke, der både indeholder alt det nødvendige faglige som en almindelig 2 årig HF kræver. Men som også indeholder oplevelser, minder og bekendtskaber der vare ved!

Personligt

Personligt ville jeg ønske denne uddannelse fandtes da jeg tog min 2-årige HF. Det er jo helt fantastisk at man kan koble naturen sammen med undervisning på denne måde. Netop også derfor giver det så meget mening for mig, at hjælpe med at lave noget larm omkring hvilke muligheder der er og hvad de kan tilbyde på HF-imagine. Jeg ønsker helt ind i hjertet at flere og flere unge, får samme interesse for naturen og samme synspunkter på vores klima som jeg har.

Jeg forsøger så vidt muligt at leve efter jord til bord principperne både med selvdyrkende råvare og med kød. Jeg mener derfor at det er sindsygt vigtigt at vi allerede fanger de unge i en ung alder. På denne måde kan vi præge de unge i den retning der passer præcis til dem selv som individuelle individer.

Jeg vil nu komme lidt ind på nogle af de punkter som uddannelsen tilbyder, som jeg personligt synes er for fedt! 🙂

Create

Create står for flere forskellige punkter i uddannelsen, nogle af disse vil jeg fremhæve her:

  • Nationalpark Thy byder på muligheder for undervisningsforløb, gåture, overnatning i shelters, mountainbiketure mv. Samtidig afvikles der kurser, som giver dig mulighed for at blive en slags naturvejleder og lave guidede ture i Nationalparken for blandt andet folkeskoleelever.
  • Skabe byrumsdesign på tomme grunde i nogle af de små landsbyer i Thy og lave events hér. KulThyvator.dk
  • Bæredygtig produktion af fødevarer: Små innovative samarbejder med forskellige lokale producenter af fødevarer, som har fokus på klima og bæredygtighed.
  • Samarbejde med Aagaard i Sydthy, hvor vi skal hjælpe med udvikling af workshops og afvikling af håndværkerfestival.

Se alle de punkter som HF-Imagien i Thy planlægger her.

Learn

Learn står for det faglige og fagligt som nævnt tidligere svarer det til en traditionel 2-årig HF. Dog er opbygningen på HF-imagine lavet for at skabe et klasserum med mere frisk luft. Underviserne på HF-Imagine kender lokalområdet, og har øje for hvordan vi netop med THY, som geografisk lokation, kan understøtte og udvide elevernes interesse for at forandre verden.

Det er altså med andre ord forsat en 2-årig HF, hvor du opnår de nødvendige faglige kompetencer til at kunne videre uddanne dig efterfølgende.

Undervisningen er præget af fællesskab og der er stor fokus på et trygt og åbent rum for den læring der finder sted. Læs mere om hvilke adgangskrav der er til uddannelsen her.

Live

Live beskriver så fint hvordan du kommer til at bo. Det er kollegie, og højest sandsynligt på en gammel efterskole i Thy. Midt i, hvis du spørger mig, Danmark smukkeste natur. Eleverne skal i fællesskab stå for rengøring, og madlavning på denne måde giver HF-imagine eleverne medindflydelse.

Samt uddannelsen vil hjælpe med at man kan få opfyldt sine drømme. Om det er ved at indgå i events som frivillige, lave egne events, afvikle workshops, lave foredrag med gæstelærere og især at være så aktive og deltagende som muligt i forsøget på at lære om og være med til at skabe en bedre verden – bestemmer du selv.

Under de 2 år kan du blandt andet nyde godt af disse aktiviteter, som løbende er et tilbud og en mulighed for de studerende = Permakultur, Orangeri, Kreativt rum, Vinterbadning/morgenbadning, Bålplads, Nationalpark Thy.

Ude børn og unge er lykkeligere

Der er lavet en undersøgelse der viser at ude børn og unge er lykkeligere. Børn, der føler sig forbundet med naturen, har tendens til at handle mere miljøbevidst – og så er de faktisk også lykkeligere.

Og hvorfor skulle man beskytte et naturreservat, hvis man aldrig har været der? Man bliver mere involveret og nysgerrig, hvis man er en aktiv del af det, og så man forstår, hvordan tingene hænger sammen 🙂

Kontakt

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig, eller Lars Bo på: tlf. 42 40 78 99 – eller mail: bm@vuctm.dk
Eller læs mere på hjemmesiden : hf-imagine.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top