Gravid i naturen

Gravid i naturen
Tanker om friluftslivetLeave a Comment on Gravid i naturen

Gravid i naturen

Jeg har igennem hele min graviditet gerne ville sætte nogle ord på det at være gravid – og benytte naturen så meget som jeg gør. Eller normalt gjorde, inden jeg blev gravid. Jeg drømte om at være gravid i naturen.

En graviditet er nemlig en særlig rejse, som du er på med dit ufødte barn. Ingen ved hvad I kommer til at opleve på turen – kun den endelige destination. Dog er det så vigtigt at vi ikke glemmer os selv på rejsen. Hvad er vores behov og hvad er godt for os, midt i denne store forandring?

Kroppen forandre sig og det kan for nogle besværliggøre det at drage ud på eventyr i naturen. Personligt brugte jeg de første 3 måneder af min graviditet på sofaen, fordi jeg var så træt og havde kvalme. Der var bestemt ikke overskud til at skulle begive sig uden for, og især ikke på den måde jeg var vant til at være ude i naturen på. Både tanken om at skulle afsted, og det fysiske spillede en rolle for mig.

Naturen giver os mennesker en følelse af lykke

Naturen giver os mennesker en følelse af lykke og der bliver automatisk frigivet endofiner fra hjernen, som giver en følelse af fornyet energi, succes og lykke. Dette synes jeg er nogle vigtige kvaliteter at tage med sig når man er gravid. En graviditet er utrolig individuelt, og alle vi kvinder oplever en graviditet forskelligt. Det er ikke kun det fysiske der kan spille en rolle for os i en graviditet. Det psykiske fylder mindst en lige så stor del. Det gjorde det i hvert fald for mig. Tanken om at skulle pakke alle de ting jeg gerne vil have med, tanken om at skulle tisse ca hver. 20 min. Og tanken om, om jeg egentligt burde, eller om jeg burde “passe” bedre på mig selv pressede mig utroligt meget mentalt.

“Burde du gøre det der når du er gravid?”

Ikke nok med at jeg kæmpede med mig selv mentalt, kan jeg huske at jeg modtog en del beskeder som: “burde du gøre det der når du er gravid?” – “burde du ikke passe på at du ikke overanstrenger dig, og skader barnet?”

Det gjorde ikke ligefrem processen lettere for mig og jeg blev usikker på mig selv. Det synes jeg egenligt er sindsygt ærgerligt, da jeg plejer at stole og tro rigtig meget på mig selv.

Personligt har jeg haft svært ved at indfinde mig i rollen som gravid. Kroppen forandre sig, sindet forandre sig og det kan være svært at finde sig tilpas i den nye rolle. Derfor tror jeg også at det er vigtigt at vi finder frem til, hvad der hver især giver os lykke og overskud.

Drømmen om bondegården

Oveni min graviditet købte vi Tindbækgård, som du helt sikkert kender hvis du følger med på min instagram. Vi havde længe drømt om at skulle flytte på landet. Få mere luft omkring os og have mulighed for at udleve små drømme. Vi vidste godt det ville blive en hård omgang, når jeg var gravid og ikke rigtig kunne løfte til eller hjælpe som jeg normalt ville. Men jeg var alligevel lykkelig for at jeg ikke skulle bruge min barsel i en 3 værelses lejelighed på 3. sal. med en lille baby og en lyst til at tage ud i skoven og naturen. Nu har vi skoven i baghaven og alle de muligheder foran som vi ønsker.

Igennem graviditeten har jeg personligt skulle sætte forventningerne ned til mig selv, og mine ture under min graviditet. Jeg har været vant til at lave bål, sejle packraft, vandre langt og udfordrende. Det har taget sin tid og sine kampe mentalt at acceptere at jeg ikke kunne holde til den samme mængde og type aktiviteter helt til slut i graviditeten. Når det er sagt, fandt jeg min plads og nyder nu naturen endnu mere end jeg før har gjort. Netop fordi det er okay. Det er okay jeg bare er derude og følger det mit sin og min krop kan holde til. Nu med en lille ny outdoor-makker ved min side.

Skriv gerne en kommentar med dine tanker om det at være gravid eller smid en besked afsted på min instagram. Jeg vil meget gerne høre fra dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top