Hvor må jeg overnatte?

Van life VW t3Leave a Comment on Hvor må jeg overnatte?

Hvor må jeg overnatte?

Det er noget helt særligt at eje en autocamper. Det er følelsen af frihed, når kun vejene sætter begrænsninger for, hvor turen går hen. Det er følelsen af uafhængighed, når du selv bestemmer, hvor du vil parkere for natten, og hvornår du vil kører videre. Det er ikke kun en rejse form det er en måde at leve på. I Danmark har vi dog ikke allemandsret, det betyder at vi ikke må campere hvor som helst. Det skal holdes til campingpladser, og til parkeringspladser som er egnet til det. Det er dog lovligt at tage et hvil i sin bil, på alle parkeringspladser i Danmark. Reglerne for hvornår der tages et hvil, og hvornår der camperes skal dog kendes.

Vi har nogle helt fantastiske campingpladser rundt i Danmark.  Når vi er på tur i bilen, så er det ofte for at opleve meget på kort tid. Vi foretrækker derfor  ikke at sove på campingplads, da vi ofte slår lejr sent på aftenen, og køre afsted tidligt næste morgen. Vi foretrækker helst at sove på en parkeringsplads hvor det er lovligt, hvor der også findes et offentligt toilet. Der er nemlig parkeringspladser rundt omkring i Danmark beregnet til autocampere, hvor det netop er lovligt at campere. Når vi er på tur, bruger vi især to apps til at finde disse parkeringspladser. Vi bruger Ioverlander og park4night. Det er to internationale apps, hvor folk kan registrere de steder de har sovet. Nogle registrerer også steder hvor det ikke er lovligt at campere, så det er en god idé at dobbelt tjekke stedet.

Noget andet som vi bruger når vi er på tur i Danmark og Sverige, er vores pintrip guide. I pintrip guiden findes parkeringspladser rundt i Danmark, hvor det er lovligt at campere i 24 timer. De fleste steder er det også muligt at tilkoble sig strøm. I pintrip guiden findes der mere end 180 steder hvor man kan overnatte rundt i hele Danmark. Overnatningsstederne ligger hos lokale værter. Her kan fx nævnes lokale mejerier, whisky destillerier, øl bryggerier, pottemagere og så meget mere. Det giver god mulighed for at opleve lokale specialiteter, og få nogle lokale insider tips i det lokalområde som du nu besøger. Der kan læses mere om pintripguiden her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top