Hvorfor en sav OG en økse?

GrejLeave a Comment on Hvorfor en sav OG en økse?

Hvorfor en sav OG en økse?

Hvis der ikke er træ på den plads du skal opholde dig på, skal du selv ordne træ. Og her mener jeg at du selv skal “skaffe” brænde.

Det er ikke tilladt at fælde levende træer i naturen og derfor skal man altid sikre sig at træet er dødt inden det fældes. Der kan sagtens stå små døde træer rundt omkring. Ellers plejer der også at være masser af nedfaldsbrænde i skoven. Man skal være lidt opmærksom på den pågældende plads man er på, gerne vil have at skoven får lov at ligge urørt.

Jeg har f.eks. været et sted i Nordjylland hvor der stod at man ikke måtte samle nedfaldsbrænde eller fjerne døde træer da området var en del af et projekt i forhold til insekter. Så her er der vidst tale om et kæmpe stort insekthotel.

Ellers siger man normalt at man gør skoven en “tjeneste” ved at hjælpe med at rydde lidt op og tynde ud så der er plads til nye træer og grønt.

Men til saven….

Saven gør simpelthen arbejdet lettere for dig. Og man kan efterhånden få nogle rigtig smarte og simple save som ikke fylder ret meget i tasken men har en enorm stor og god kraft i klingen.

Det er noget lettere at dele et stykke træ med en sav end det er med en økse. Øksen bruger jeg først når træet skal flækkes i mindre stykker og bruges på bålet. Der er flere forskellige måder øksen kan bruges på. Nogen vil måske mene det kan være livsfarligt at bruge en økse hvis man ikke ved hvordan den skal bruges. Derfor vil jeg i en kommende tid lave et indlæg herinde med en masse billeder af hvordan øksen kan bruges og på denne måde risikerer du hverken finger eller andre lemmer under arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top