Solcelle/powerbank i det fri

Anbefalinger GrejLeave a Comment on Solcelle/powerbank i det fri

Solcelle/powerbank i det fri

Hvad kan man bruge en solcelle til og hvornår skal man bruge den?
Jeg har aldrig før brugt solcelle, men har længe haft det i mine overvejelser når jeg tog ud på længere ture. Normalt når jeg er afsted på en til to dags ture benytter jeg en helt almindelig powerbank. Når man skal købe powerbank og solcelle skal man først og fremmest finde ud af hvad der er behov for.

Vi kan starte med powerbank. Man skal huske på at der er forskel på hvad du vil lade op. Er det en laptop? Iphone? Eller et kamera? Du skal tænke på hvilke indgangsporte der er i powerbanken og hvor mange mAh powerbanken er på. MAh er det der fortæller os hvor meget strøm og ladninger der er i den pågældende powerbank.

Når jeg tager afsted og har powerbank med benytter jeg en fra mærket GreyLime. Den indeholder 10400 mAh hvilket vil svare til at jeg kan lade min Iphone X op ca 3 gange, eller jeg kan lade mit Sony a7iii kamera op 1 gang.

Den powerbank jeg benytter forhandles i Powerbanken.dk. Webshoppen powerbanken.dk har en kanon kundeservice, lav fragt og lyn hurtig leveret. Og ja udover dette har de selvfølgelig nogle super gode og solide produkter.
Det siger jo sig selv at jeg kun benytter produkter og materiale der kan holde til at komme udenfor, da det altid er ude i skoven at jeg står og mangler strøm på det ene eller det andet.

Nu til solcellen! Det tog mig lang tid at overveje hvilken slags solcelle det skulle være og om det overhovedet var noget jeg havde brug for. Det var dog først da turen gik til Norge i januar og vi skulle bo i en hytte uden strøm og vand at jeg synes der opstod et større behov (du kan forresten læse om turen til Norge her) Vi havde ikke så meget sol på vores tur til Norge som vi havde håbet på, men vi havde en dag med fuld sol og det var nok til at vi kunne få ladet vores powerbanks op, og havde derfor strøm til resten af ugen.

Jeg kan ikke vente med at have den med på mine forår/sommer ture hvor solen virkelig brænder igennem og man kan se hvor kraftig solcellen kan være.

Den solcelle jeg valgte til turen og alle længere fremtidige ture er denne, den er fra mærket RAVPower, hedder Solar Charger, og inderholder 16W solcellepanel, 2 x USB-A output. Den er beregnet til at have med på vandring og til at have f.eks. hængende på tasken så man kan lade op imens man er på benene, der er jo oftest der solen skinner så fint.

Solcellen vejer 517 g. og det synes jeg egenligt er meget fair hvis man vælger at være på en tur hvor man har behov for at kunne oplade diverse som telefon og kamera.

Hvis man er på en lightweight tur findes der helt sikkert solceller som vejer mindre, men så har de også en mindre overflade til at indfange solens stråler. Så igen.. det hele handler om hvad du har behov for til dine ture ud i det fri. Så længe du bare kommer afsted og nyder det, kommer alting med tiden og man finder ud af sine behov.

Som du kan se hvis du trykker på inden linket er min solcelle også fra Powerbanken.dk – det er et ubeklageligt sted at handle ind når der er tale om elektronik.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar eller privat besked inde på Zeniamaltha 🙂

Indlæg sponsoreret af Powerbanken.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top