VW California T6.1 Ocean

Biltest Van lifeLeave a Comment on VW California T6.1 Ocean

VW California T6.1 Ocean

At blive vækket af havets brusen om morgenen, åbne skydedøren til havudsigt, lave spejlæg og frisklavet kaffe på et gasblus samt suse rundt og opleve livet på vejene, og samtidig føle sig 100 % hjemme, uanset hvor du er – Dét kan bare noget. Livet i en van giver mig så meget glæde. Hvad enten om det er en tur i min egen van, eller om det er i denne alt for fede Volkswagen California T6.1 Ocean.

Volkswagen California T6.1

Når jeg er på roadtrip, så er det et afbræk fra en stresset hverdag. Når jeg er afsted, føler jeg mig fri. Det eneste jeg har med mig, er det nødvendige – intet mere. Lige nu står min egen van i vinterhi, da den kun er registreret halvårligt læs mere om det her. Det betyder at jeg virkelig mangler mine spontane ture ud i naturen. Jovist kan jeg da stadig nyde naturen. Men at have sit lille hjem på hjul med ud i naturen, det er altså bare noget andet. Så jeg er taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at låne denne lækre Volkswagen California T6.1 Ocean af Volkswagen Danmark. Formålet er at vise jer, hvor lækkert et vanlife egentlig kan være. Livet i min egen van, er på mange måder rigtig primitivt, fordi bilen er en ældre model fra 1986, men i den nyeste model er det altså bare lidt mere luksus.

Volkswagen California T6.1

Perfekt til dig som elsker naturen
Den er perfekt til dig som elsker at udforske naturen, og som elsker campinglivet, uden at det skal blive alt for campingagtigt. For come on, sådan en hvid autocamper eller campingvogn, giver altså bare ikke samme følelse, som at køre rundt i så lille fix og charmerende en bil.

Perfekt til familielivet
Den er også perfekt til familielivet. Med en Volkswagen California T6.1 Ocean får du en rigtig fin familiebil. Ikke bare en bil hvor der er plads til familien, men en bil hvor du virkelig har mulighed for at bonde med din familie. Jeg ser den som den ultimative familiebil. Der er 4 sovepladser i bilen, og masser af plads til fx barnevogn og store indkøb. Jeg ser ofte at manglende nærvær kan være et problem, man kan have travlt med hver sit, men i denne bil kan du samle familien, lade telefonerne være hjemme, køre ud, og bare være i nuet – og nyde nærværet.

Fakta om VW California T6.1 Ocean
VW California er campingudgaven af det ikoniske folkevognsrugbrød, som har været produceret siden 50’erne. Lige nøjagtig det gamle rugbrød, kan fortsat smelte hjerter ,når det kommer kørende. Modellen har sidenhen været igennem en større evolution, og gennemgået mange tekniske forandringer. Det nyeste skud på stammen er VW California T6.1 Det er en lille kompakt autocamper der er produceret fra direkte fra VW fabrikken, og ikke en bil med eftermonteret udstyr som så mange andre autocampere.

Bilen kan fåes i to udgaver, Coast og Ocean. Se begge biler her. Bilen som jeg har lånt er udgaven Ocean. Denne udgave er fyldt med masser af lækkert ekstraudstyr, som Coast udgaven ikke har. Dette er blandt andet ekstraudstyr som LED for – og baglygter, camper-betjeningspanel med touchskærm, stor radio med app connect og meget meget mere. Se alt ekstraudstyr her. Begge modeller har som standardudstyr alt det moderne sikkerhedsudstyr som for eksempel automatisk nødbremse.

Bilen er indrettet med alt det nødvendige for at kunne bo i bilen. Dog er der ikke toilet, men det er nu muligt at tage et brusebad, det er nemlig muligt at koble en bruseslange til vandtanken, så kan man stå og skylle sig udenfor, efter et evt. dyp i havet. Der er et køkken med en 30 liters vandtank, køleskab og to gasblus, samt bord og stole til fire. De forreste sæder kan drejes, så man kan sidde fire mennesker over for hinanden. Der er skabe til opbevaring af køkkenredskaber og mad. Der er også skabsplads til tøj, og andet.

Bilen har to batterier et startbatteri og et forbrugsbatteri. Forbrugsbatteriet levere strøm til alt når bilen er slukket, som køleskab, lys, radio samt opladning af forskellelige devices. Startbatteriet og forbrugsbatteriet er adskilt, så bilen altid vil kunne starte, selvom forbrugsbatteriet er løbet tør for strøm.

I loftet af bien er der et betjeningspanel, hvor det nemt kan ses status på bilen. Der kan ses hvor mange timer strøm der er tilbage på forbrugsbatteriet, hvor meget vand der er i vandtanken og spildevandstanken. Fra betjeningspanelet kan du også justere varme i bilen når den er slukket, samt hæve og sænke pop up taget, og mange andre smarte funktioner kan du styre her. Betjeningspanelet er med touch og meget brugervenligt.

Der er sovepladser til 4 personer. Der kan sove to i selve bilen, da bagsædet kan laves om til en seng. Bilen har et pop up tag, hvor der er to sovepladser, her kan sagtens ligge to voksne mennesker.

Bilen er udstyret med en 2.0 liters dieselmotor på 150 hestekræfter, koblet til en 7 trins automatgearkasse. Dette giver et perfekt samspil og gør køreturen meget afslappet, da motoren har det nødvendige overskud til at flytte bilen. Efter kort tid glemmer man hurtigt bilens størrelse, fordi den er letkørt, og den høje siddeplads giver et godt overblik og udsyn i trafikken. Bilen har som ekstraudstyr den store navigations pakke, samt digital instrumentering, dette giver et lækkert overblik, da du selv kan bestemme hvilke informationer du vil se, og hvor du vil se dem.

Prisen for Ocean udgaven som jeg har testet, er godt 600.000 kr. Dette kan virke som mange penge, for en bil. Dog fås intromodellen Coast, med en mindre udstyrspakke for lidt over 400.000. Her får du også den fulde campingindretning med, og følelsen af et hus på hjul.

Alt i alt er VW California T6.1 Ocean en fantastisk rejsemakker, som jeg får enormt svært ved at aflevere tilbage igen. Bilen frister hele tiden til at køre afsted på eventyr. Læs mere om bilen her

Volkswagen California T6.1
OLYMPUS DIGITAL CAMERASkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top