Tændstål og hvorfor bruger jeg bruge det?

GrejLeave a Comment on Tændstål og hvorfor bruger jeg bruge det?

Tændstål og hvorfor bruger jeg bruge det?

Du skal bruge et tændstål fordi det ikke slår fejl. Det kan ikke stoppe med at virke på samme måde som en lighter eller tændstikker kan gøre. Lighteren kan gå tør for gas eller som vi alle kender en engangs lightere.. De kan LET bare stoppe med at virke. Og det DUR ikke! Der er sku da ikke noget værre end en lighter der ikke virker, når du virkelig kan bruge den.

Tændstikkere kan blive våde og derfor ikke tændes. Jeg vil gerne uden om alt det og gøre det så let som muligt. For det er virkelig simpelt og let at bruge et tændstål.

Lige gyldigt om du skal tænde med tændstikker eller lighter skal du forberede optænding til et bål, jo bedre forberedt du er når du skal starte bålet, jo lettere bliver det for dig. Det er måske den vigtigste regel at have i baghovedet.

For at gøre det ekstra let for mig selv er jeg begyndt at benytte noget der hedder Trekkers Little Helper – det er egentligt i bund og grund “bare” et stykke kernelæder der benyttes som en måtte til ens optænding. På den måde kan man sidde med sin optænding hvor man vil og derefter flytte det over og ned i bålet – uden at tage skade. Win win.

Som optænding til bålet benytter jeg gerne fatwood som kan købes eller findes i naturen. Det er træ som har et meget højt indhold af harepiks og det brænder derfor godt hvis man skraber lidt af med kniven. Udover dette skal der samles små kviste og grene som jeg ligger oven på mit fatwood når jeg med tændstålet har fået gang i fatwooden. Se med på billederne og så håber jeg det hele giver lidt bedre mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top