Valg af liggeunderlag

SeaToSummit liggeunderlag
Anbefalinger Grej1 kommentar til Valg af liggeunderlag

Valg af liggeunderlag

Når man skal vælge et liggeunderlag skal man tænke over nogle forskellige ting. Jeg vil i dette blogindlæg prøve at lave en samlede liste over hvad der er godt at huske på og have i tankerne.

I dette blogindlæg vil jeg tale ud fra mit liggeunderlag som er fra Sea to Summit. Liggeunderlaget er selvoppusteligt – dette vil ikke sige at det 100% puster sig selv op, men det meste af arbejdet er gjort for dig – og du skal blot give det et par pust til sidst for at få den sidste luft i.

Liggeunderlaget hedder: Comfort Plus S.I.™ Sleeping Mat Womens og det er et liggeunderlag til kvinder. Hvis du er mand og læser med skal du på jagt efter dette underlag som er en sammenligning til kvinde udgaven – SEA TO SUMMIT COMFORT PLUS SELF INFLATING LARGE. Det skal dog siges at det ikke altid kan sammenlignes, da der er stor forskel på hvordan kvinder og mænd holder varmen.

Der er nogle ting du skal have i tankerne og beslutte når du skal vælge et liggeunderlag. Det er nemlig forskelligt hvad vi hver især godt kan lide og foretrækker. Her kommer der derfor en liste hvad punkter du skal tage stilling til:

 1. Vægt
  Skal du gå med din oppakning i flere dage eller er vægten ikke afgørende for dig?

 2. Pakket størrelse
  Skal I afsted på bilferie eller en minimalistisk vandretur? Og skal underlaget kunne være nede i en lille rygsæk eller kan det hænge udenpå?

 3. R-værdi
  Hvilken sæson skal du afsted i? Og hvor kuldskær er du?

 4. Tykkelse
  Tykkelse og komfortniveau hænger i mange tilfælde sammen – Men det gør tykkelse og pakket størrelse også. Hvad er vigtigst for dig?

 5. Støjniveau
  Forskellige materialer lyder forskelligt, når du ligger på dem. Er støj en vigtig faktor for dig (og din teltmakker) eller kan du leve med lidt skrat, når du vender dig i løbet af natten?

 6. Pris
  Liggeunderlag fås i alle prisklasser og desværre hænger høj R-værdi, god komfort og lav vægt ofte sammen med prisen. Hvilken prisklasse passer dig og dine krav til underlaget?

 7. Materialer
  Hvor slidstærkt skal underlaget være? Skal det kunne holde til en tur på klippegrund eller udelukkende bruges på blødt græs? Og skal det kunne holde til at hænge uden på rygsækken og eventuelt kunne klare et møde kraftige grene og spidse sten?

 8. Turbrug
  Hvornår skal underlaget bruges? Skal det blot bruges til en enkelt tur eller skal du kunne bruge det året rundt i mange år fremover?

Det er svært at få det hele med, når man vælger underlag, så udvælg de faktorer, der er allervigtigst for dig og tag udgangspunkt i dem.

Seatosummit liggeunderlag

Dette liggeunderlag fra SeaToSummit – som er det jeg benytter inderholder:

Længde: 170 cm.
Bredde: 53 cm.
Pakket størrelse: 18,5 cm i diameter og 27 cm længde.
Kvinde-specifik: bredere ved hofte, smallere ved skulderKraftig bund, der giver ekstra slidstyrke.
Overdel i et blødt, behageligt og strækbart materiale.
Vægt: 925g.
Tykkelse: 8 cm oppustet.
R-værdi: 5,1 (holder varmt under dansk vinter)

Jeg har prøvet flere liggeunderlag efterhånden, men dette tager mig tættest på min seng. Det er dejlig blødt, larmer ikke og isolere rigtig rigtig godt.

Jeg kan klart anbefale dig at vælge dette liggeunderlag. Hvis du er i tvivl er det altid en god ide at tage ud i en butik og prøve liggeunderlaget af inden du køber.

Prisen ligger egenligt rigtig fint synes jeg, på omkring de 1000kr, nogle steder billigere på tilbud. Det er altså alt i alt et rigtig fint liggeunderlag som du kan have i rigtig mange år.

Jeg håber du blev klogere og er kommet tættere på valget til dit nye liggeunderlag. Ellers skriver du bare en besked på vores nye instagram @zeniaogbettina eller på vores facebooke ZeniaogBettina – tak fordi du læste med! 🙂

Seatosummit liggeunderlag

One thought on “Valg af liggeunderlag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top